Visitors 12
Modified 9-Jun-09
Created 9-Jun-09
3 photos

TOELICHTING

Voor deze expositie is een selectie gemaakt uit mijn Portfolio met de titel ´Blues´, primair gerelateerd aan de kleurstellingen van de drie werken.

De Korenbloem (uit eigen tuin) heeft een typerende kleur en rankheid. Daarnaast vertonen de kroonbladeren ook een mooie symmetrie. Met software heb ik getracht dit beeld wiskundig te vertalen tot een fractale weergave. Resultaat is een blauwwitte scherpe geometrie tegen een donker achtergrondverloop, waarbij de oorspronkelijke kleur en vorm behouden zijn.

Van Tunnelvisie werd de oorspronkelijke foto genomen in een bergtunnel ergens tussen Nice en Genua. Door onderbelichting ontstonden karakteristieke lijnenstrepen van autoverlichting. Het geheel is geretoucheerd tot een abstract werk, die de beweging in kleurige lichtpatronen weergeeft

De vissershaven van Breskens (in de volksmond Bresjes), met favoriet licht, hier fel zonlicht vanuit de rug, en naderende buienwolken in de achtergrond. Dit geeft contrasten die de blauwe kleuren helder doen overkomen, en transparantie en scherpte toevoegen aan het groenige water. Het dynamisch bereik is overbrugd d.m.v. tonemapping technieken (pseudo-HDR).